A kivitelezés eredményeként jelentősen megváltozott a szombathelyi Brenner parki Víztorony képe, befejeződött a projekt műszaki átadása.

Befejeződött a 2019-ben megkezdett munka a szombathelyi Brenner parki Víztorony és környezetének turisztikai célú fejlesztése tárgyú projekten. A beruházás Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata megrendelésére, a HOMLOK Zrt. kivitelezésében valósul meg.

A Képtár felújítása projekthez hasonlóan a Víztorony korszerűsítése is mostanra nemcsak időszerűvé, de elengedhetetlenné is vált. Az elmúlt mintegy negyven év alatt ugyanis az állagmegóvás hiánya komoly károkat okozott a helyi védelem alatt álló ipari épületben, amely a város építészeti örökségének értékes eleme. Az 55 méter magas víztorony vasbeton tartószerkezettel és 800 köbméteres vasbeton víztározó medencével 1926-ban készült el, használata azonban 1978-ban teljesen megszűnt. Az állagmegőrzést szolgáló beavatkozásokon kívül az építmény teljes felújítására sor kerül, így része lehet a város turisztikai életének.

Ahogy teltek a hónapok, a kivitelezési munka előrehaladtával az épületen látványos átalakulást fedezhetnek fel az arra járók. A Homlok Zrt. nemcsak magának a Víztoronynak felújításáért, hanem a körülötte lévő tér kialakítását is végezte.

A Víztorony kívülről teljesen megújult, a homlokzat és homlokzatfestés elkészült, a függönyfal, illetve az új nyílászárók is beépítésre kerültek, elkészült a terasz, a blokklépcső is. Megvalósult a földszinti és az emelet feletti galériás födémek, valamint a két kilátószint födém betonozása is. A közvélemény számára is látványos feladat volt a víztér részen elvégzett felületképzési munkálatok, melyekről a helyi média is hírt adott.

A „Víztorony és környezetének turisztikai célú fejlesztése” tárgyú projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatának keretében valósul meg.