A 2021 októberében történt szerződéskötés után tavaly decemberben kezdődött a „Kültéri sportmedence és gépészeti épület építése” tárgyú projekt kivitelezése, mely során a HOMLOK Zrt. a FINA előírásainak megfelelő, 32×20 méteres úszómedence létesült Csongrád városában.

A munkálatok 2021 decemberében, a sportmedence és a gépészeti épület alapozásával kezdődött, majd a medence szerelőbetonozásával folytatódott 2022. januárjában. A szerkezetépítési munkák során közel 200 köbméter beton épült be a medence és a gépészeti épület szerkezeteibe. A medence betonozása 6 ütemben történt, az egész munkafolyamat nagyon pontos tervezést és precíz kivitelezést igényelt. A medence megépítése után sikeres vízzáró próba következett és után kezdődhetett csak a medence vízszigetelése és burkolása.

Mindezzel párhuzamosan zajlott a gépészeti épület medencegépészeti részének kialakítása, valamint a medence fűtésének kiépítése is. A gépészeti épületben kapott helyet a vízforgató, a szivattyúház, a szűrőtartályok, vegyszertárolók és a szaniter helyiségek. Ezek kialakítása után kezdődhettek meg a belső szárazépítési, gépészeti, és elektromos munkálatok.

A projekt lezárásához a medence 10 napos tehermentes üzempróbájára volt szükség, mely augusztusban sikeresen megtörtént. A tehermentes üzempróba az ÁNTSZ vízminőség  vizsgálatával zárult.

A projekt a terveknek megfelelően, határidőben, megfelelő műszaki minőségben, 2022.szeptember 2-án befejeződött. Az ünnepélyes átadásra október 14-én került sor.