A bükfürdői Termál tér átadásával Magyarország egyik legnagyobb tájépítészeti fejlesztése zárult le, a nyár elején már birtokukba vehették a város lakói és látogatói az új központot.

Bük önkormányzata által új városközponttá alakított területen zöldellő park, sétány, szökőkút, látogatóközpont és kávézó is várja az odalátogatókat. A mintegy 2,8 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően Bükfürdő XXI. századi gyógyközponttá válhatott, melynek generál kivitelezése a HOMLOK Zrt. feladata volt.

A beruházásnak a városvezetés szerint közvetlen gazdaságélénkítő hatása is van, hiszen a tér fesztiválközpontként is funkcionál majd, és helyet ad a termelői piacnak is, ahol a helyi és térségi vállalkozások, kézművesek és őstermelők jelenhetnek meg a termékeikkel.

A látogatóközpont mellett a 15 méter magas kilátó is hozzájárul a büki és bükfürdői turisztikai attrakciókhoz, amely fúrótornyot idéző formájával hívja fel magára a figyelmet, mivel eredetileg olajat keresve bukkantak a várost híressé tevő gyógyvízre.

A kertépítés, térburkolás komoly feladatot jelentett, speciálisan erre a projektre gyártott térkövek kerültek lerakásra. A közel 15.000 négyzetméteres parkos területen információs táblák segítik a tájékozódást, különböző látványelemek teszik szebbé a teret, de teljesen megújult a közvilágítás és térfigyelő kamerarendszer is kiépült.

Az „Élményteli gyógyhely: Bükfürdő” című, GINOP-7.1.3-15-2016-00001 projekt keretén belül rendezvényhelyszín, park, parkolók és látogatóközpont is létesült. A projekt összesen mintegy 2,8 milliárd forintból, a Homlok Zrt. generál kivitelezésében, szakalvállalkozók bevonásával valósult meg.