Sikeres műszaki átadás-átvétel után ünnepélyes szalagátvágással zárult Fertőszentmiklós vasútállomás felújítása, 2022. november 11-én került sor a projekt átadó ünnepségére.

A beruházás 2022 tavaszán kezdődött, melynek során teljesen megújult a vasútállomás, új magas oldal- és szigetperon épült a le- és felszállás megkönnyítésére. A peronok megközelítését akadálymentes, szintbeni gyalogos átjárók biztosítják, emellett megújult a térvilágítás és az utastájékoztatási rendszer is. A peronokon esőbeállók és egyéb, az utazás kényelmét fokozó peronbútorok kaptak helyet, ami nem csak funkciójában emeli a szolgáltatás színvonalát, de megjelenésében is illeszkedik a GYSEV Zrt. megszokott arculatához.

A felújítás részét képezte az állomás felsővezetéki rendszerének átalakítása, a felsővezetéki keretállás átépítése is. Ezen túlmenően a csonkavágányok végére energia elnyelős vágányzáró bakok kerültek, illetve az új peron elrendezésnek megfelelően megtörtént a kábelalépítmény építése is. A projektben számos feladatot a VAsútvill Kft. végzett el, alvállalkozóként, a Homlok Zrt. generál kivitelezésével.

A projekt munkálatai szeptember közepére fejeződtek be, majd október 19-én sikeres műszaki átadás-átvétellel zárult.

A projekt célja – vagyis az utazás kényelmének és az utaskiszolgálás színvonalának növelése mellett a biztonságosabb és kényelmesebb környezet biztosítása – maradéktalanul megvalósult, hangsúlyozták az átadási ünnepségen, melyen részt vett Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója, Horváth Tibor, Fertőszentmiklós polgármestere, a HOMLOK Zrt.-t pedig Tar Erzsébet stratégiai igazgató és természetesen a kivitelezésben részt vevő kollégák képviselték.

A közbeszerzés részben Ausztria-Magyarország 2014-2020 INTERREG V-A Együttműködési Program keretében megvalósuló ,,ATHU114 – „Környezetbarát és energiahatékony (vasúti – közúti) közlekedési rendszer kialakítása Kelet-Ausztriában és Nyugat-Magyarországon – Low Carb Mobility” projekt keretében kerül megvalósításra.