A HOMLOK cégcsoport kivitelezésében valósul meg a balatonfenyvesi vasútállomás felújítása. A kivitelezés 2023 tavaszán indult és még ebben az évben, várhatóan decemberben be is fejeződik – hangzott el a 2023. április 19-én tartott projektindító-sajtótájékoztatón.

A kivitelezés során teljeskörűen megújul a balatonfenyvesi állomásépület és megvalósul az előtér rekonstrukciója is Az utazás színvonalát és az utasok biztonságát növeli az I. vágány melletti utasperon akadálymentesítése.

A projekt részeként a külső rekonstrukció mellett az épület belső átalakítása is megtörténik: megújul az utasváró és korszerű épületgépészeti, épületvillamossági rendszerek épülnek.

Az állomás előterének rekonstrukciós munkálatai során akadálymentes parkoló, biciklitároló épül és korszerű utastájékoztatási rendszer létesül. A kapcsolódó környezetrendezési feladatok során közvetlen lépcső vezet majd a peronhoz és új járdakapcsolat visz a fenyvesi kisvasút irányába.

Az SK-55 centiméteres peron építési munkái nagy erőkkel folynak, hiszen annak a nyári csúcsforgalom kezdetére meg kell valósulnia.

A projekt az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában valósult meg.

A projekt a Homlok Építőipari Kft. generálkivitelezésében, európai uniós pénzeszközök felhasználásával és a Magyar Állam támogatásával, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program pályázati keretein belül kerül megvalósításra.