Mérföldkőhöz érkezett a látogatóközpont építése Bükfürdőn, az épület elérte a legmagasabb pontját, ennek alkalmából a kivitelezést végző HOMLOK Zrt. bokrétaünnepet rendezett.

Több száz éves hagyományt felelevenítve, Bükfürdőn, az építés alatt lévő munkaterületen találkoztak az építők és az építtetők, hiszen a látogatóközpont készülő épülete elérte a legmagasabb pontját, így az építők egy feldíszített bokrétát tűztek ki annak tetejére.

A bokrétaünnepre 2022. március 25-én került sor, ahol Homlok Tibor, a Homlok Zrt. főmérnöke elmondta, hogy az építkezés jól halad, látható, hogy már áll az 1500 négyzetméteres látogatóközpont előregyártott vasbeton szerkezete, felszerelték az acél tartóelemeket és elkezdődtek az épületen belüli munkálatok is. A főmérnök kiemelte, hogy határidőre, 2022 novemberére, jó minőségben adják át a beruházást.

A bokrétaünnepen részt vett Dr. Német Sándor Bük polgármestere és Ágh Péter Észak-Vas megye országgyűlési képviselője is. Bük város polgármestere kiemelte, hogy új dimenzióba helyezi a büki gyógyfürdőt a készülő épület és a körülötte lévő tér, hiszen ezzel a beruházással funkcionálisan is egy új városközpont jön létre. A térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a bükiek joggal lehetnek büszkék erre a nagyszabású turisztikai fejlesztésre, hiszen ez nem csak egy épület lesz, hanem számos egyéb kapcsolódó elem teszi teljessé a beruházást.

A bokrétaünnepen a meghívott vendégek koccintottak, majd a hagyományoknak megfelelően a poharakat összetörték, hogy az legyen a legnagyobb kár a további építkezés során.

Az ünnepségen részt vevő építők és építtetők képviselői megtekintették a folyamatban lévő kivitelezést és közösen megállapították, hogy a munkálatok az előzetes terveknek megfelelően haladnak és várhatóan nem lesz akadálya annak, hogy az év végén már birtokba vegyék a komplexumot a város lakói és a fürdő látogatói.

A beruházás a Homlok Zrt. generál kivitelezésében, szakalvállalkozók bevonásával valósul meg, a projekt teljes egészében 15 hónap alatt készül el.