PROJEKTEK

Kisvárda állomás utazási színvonal javítása II. ütem

Kisvárda állomás utazási színvonal javítása II. ütem

Beruházó:    
Megrendelő:    MÁV Magyar Államvasutak Zrt.
Kivitelező:    Várda 2017 Konzorcium (Homlok Építő Zrt. – Penta Industry Kft.)
Kivitelezés kezdete:    2018. március
Kivitelezés befejezése:    2019. év vége

Projekt rövid ismertetése:

Kisvárda vasútállomás fejlesztése időben két külön ütemben történt. Az I. ütem 2016-2017-ben zajlott, amikor is 38 férőhelyes parkoló épült az állomás régi felvételi épülete és a rakodó között.

Ezt kiegészítve a II. ütemben módosult a vágánygeometria, egyes vágányok elbontásra kerültek, és új III. vágány épült, életvédelmi kerítéssel együtt. Átépült a végponti állomásfej, új kitérők (egyszerű és átszelési) épültek be különböző technológiával, modern váltóállító készülékekkel és váltóhajtóművekkel.

300 m hosszú szigetperon is létesült az átmenő fővágányok között, mely magasperonként megkönnyíti ezzel az utasok le- és felszállását, növelve az utasok biztonságos közlekedését az állomás területén.

Átalakult a felsővezetéki rendszer is, igazodva a megváltozott vágánygeometriához, új oszlopok és keresztmezők épültek. A felsővezetéki hálózat mellett a biztosítóberendezési rendszer is átalakult. Alapvetően megmaradt a D55 Dominó rendszer, de kiegészült az állomáson történt újításokkal, építésekkel.

A vágányok víztelenítéséről korszerű szivárgórendszer gondoskodik. Az épülő kábelalépítményi rendszer pedig úgy lett kialakítva, hogy biztosítsa a további fejlesztések lehetőségét.

A projekt keretében megépült egy gyalogos-kerékpáros aluljáró, amely a vasúti vágányok alatt a város központi részét köti össze az iparterülettel. Az aluljáróból akadálymentesen elérhetővé vált az utasperon is.


  • Beruházó:    MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

  • Megrendelő:    MÁV Magyar Államvasutak Zrt.

  • Kivitelező:    Várda 2017 Konzorcium (Homlok Építő Zrt. – Penta Industry Kft.)

  • Kivitelés kezdete:    March, 2018

  • Kivitelés várható befejezése:    End of year 2019


Projekt rövid ismertetése:
   

.