Nagy erőkkel folynak a kivitelezési munkálatok a „Kisvárda állomás utazási színvonal javítása II. ütem” tárgyú projekten.

A kivitelezést a Várda 2017 Konzorcium végzi, melynek tagjai a Homlok Építő Zrt. és a Penta Industry Kft. A munkák során megépül egy gyalogos – kerékpáros aluljáró, mely a város két részét köti össze a vasúti vágányok alatt, biztonságosabbá téve a közlekedést a város lakói számára.

Az aluljáró mellett megváltozik az állomás vágányhálózata és átépül a végponti állomásfej is, melynek során új modern kitérők kerülnek beépítésre. Az utazóközönség számára egy 300 m hosszú peron létesül, amely akadálymentes eljutást biztosít a gyalogos-kerékpáros aluljárótól az állomás épületéig.

Az állomás építési munkái 2018. tavaszán kezdődtek meg. Azóta felállításra kerültek az új felsővezetéki oszlopok, megújult a vonatközlekedés biztonsága miatt fontos kábelhálózat egy része és elkészült az aluljáró födémszerkezete.

Az idei évben az ütemtervnek megfelelően megkezdődtek a munkák, így jelenleg is zajlik a vágányépítés, valamint a hozzá kapcsolódó kiegészítő létesítmények építése (peron, szivárgó-rendszer, kábelalépítmény).

A tervek szerint június közepén forgalomba helyezésre kerül a két új átmenő fővágány a kitérőkkel és az új emelt középperonnal, amelyet az utasok már birtokba is vehetnek. Az aluljáró építése még folytatódik tovább, melyet a város lakói év végén használhatnak majd.